Lifestyle

Të shëruarit nga COVID-19 vuajnë nga përkeqësimi i shëndetit mendor

Të shëruarit nga COVID-19 vuajnë nga përkeqësimi i shëndetit mendor

Hulumtuesit në Itali kanë gjetur se të shëruarit nga COVID-19 vuajnë në shkallë më të madhe nga çrregullimet psikike, përfshirë çrregullimin post traumatik, ankthin, pagjumësinë dhe depresionin.

Hulumtimi i bërë nga spitali San Rafaele në Milano ka gjetur se më shumë se gjysma e 402 pacientëve të monitoruar pas shërimit nga virusi, po vuajnë nga së paku një nga çrregullimet, varësisht nga shkalla e inflamacionit gjatë sëmundjes, shkruan The Guardian të hënën.