Lifestyle

Asimptomatikët, bartës po aq të rrezikshëm të virusit sa edhe të infektuarit me simptoma

Asimptomatikët, bartës po aq të rrezikshëm të virusit sa edhe të infektuarit me simptoma
Foto: Reuters

Personat që nuk shfaqin simptoma ani pse janë infektuar me virusin që e shkakton sëmundjen COVID-19, mund të bartin këtë koronavirus të ri po aq sa dhe ata që shfaqin simptoma, ka treguar të martën një studim i kryer në Korenë e Jugut.
Studimi ka treguar se ekzistojnë dëshmi të bollshme që vërtetojnë se raste asimptomatike përfaqësojnë një proporcion të konsiderueshëm të infeksioneve me koronavirus.
Por hulumtimi nuk ka arritur të tregojë se sa e kishte arritur që ta bartin virusin te personat e tjerë kjo shtresë e të infektuarve.

Njerëzit që dolën pozitivë pas testimit për koronavirus u përcollën për këtë studim nga një qendër e trajtimit, në atë që ua lejoi shkencëtarëve që të vrojtojnë se sa i dallueshëm ishte virusi në hundë dhe në bajame. Atyre iu bënë teste normale dhe u liruan, vetëm pasi rezultuan negativë.