Lifestyle

Kompanitë testojnë ilaçe antitrupash për ta trajtuar koronavirusin

Kompanitë testojnë ilaçe antitrupash për ta trajtuar koronavirusin
Foto: AP

Me vaksinat që edhe disa muaj s’pritet të dalin në ndihmë për njerëzit, kompanitë farmaceutike po testojnë ilaçe të cilat lëshojnë antitrupa për të luftuar koronavirusin në trupin e njeriut, pa pasur nevojë që të trajnohet sistemit imunitar për t’i prodhuar ata.

Antitrupat janë proteina të cilat i prodhon trupi kur paraqitet një infeksion, ato prekin virusin dhe e eliminojnë. Vaksinat punojnë duke e mashtruar trupin se nuk ka infeksion, kështu që lëshon antitrupa dhe i rikujton se si duhet të veprojë nëse infeksioni paraqitet sërish.