Lifestyle

30 minuta më pak jetë sedentare ul rrezikun e vdekjes nga kanceri

30 minuta më pak jetë sedentare ul rrezikun e vdekjes nga kanceri

Qëndrimi ulur për shumë kohë rrit rrezikun e të prekurit nga kanceri, ndërsa zëvendësimi i 30 minutave ulur me aktivitete të lehta në të moderuar e zvogëlon rrezikun e vdekjes prej tij nga 8% në 31%, sipas një studimi të botuar në revistën “Jama Oncology” dhe i kryer nga nga Qendra e Kancerit “Anderson” në Universitetin e Teksasit.

“Ky është studimi i parë që tregon përfundimisht një lidhje të fortë midis stilit të jetës sedentare dhe vdekshmërisë nga kanceri”, tha Susan Gilchrist, shkencëtarja që kreu studimin.