Lifestyle

Pandemia spikat përsëri refuzimin e zbatimit të urdhrave

Pandemia spikat përsëri refuzimin e zbatimit të urdhrave

(BBC FUTURE) - Vënia e rripit të sigurimit në makinë apo mbajtja e maskës në fytyrë dihet se shpëtojnë jetë. Por pse disa njerëz refuzojnë ende t’i zbatojnë këto masa, dhe madje protestojnë kundër ligjeve që i imponojnë ato? “Unë thjesht e urrej”, u shpreh një grua kur u pyet pse nuk pranon ta mbajë.

“Unë mendoj se pavarësisht nëse je burrë apo grua, kjo është diçka imponuese”, përgjigjet burri pranë saj. “Jam përgjegjës për veten time, ju nuk mund të më tregoni se çfarë duhet të bëj”, shton ai.