Lifestyle

Si t’i dallojmë simptomat e gripit, ftohjes dhe koronavirusit

 

Temperatura është e lartë kur është 37.8C, apo më shumë. Një temperaturë si kjo ndodh kur trupi është duke luftuar ndonjë infeksion – jo vetëm koronavirusin

Ftohja, gripi dhe COVID-19 shkaktohen nga viruse të ndryshëm, por mund të kenë simptoma të ngjashme.

Mund të jetë e vështirë të caktohet se cilin mund ta keni.
Shumica e njerëzve që janë të sëmurë me koronavirus do të kenë së paku një nga këto simptoma kryesore:
- temperaturë të lartë
- kollitje të re të vazhdueshme
- humbje apo ndryshim të shijes së të nuhaturit apo të të shijuarit