Lifestyle

Shpiket llamba UV që vret koronavirusin

Shpiket llamba UV që vret koronavirusin

Tokio, 23 shtator – Një kompani japoneze ka shpikur një llambë ultravjollcë (UV) që mund të dezinfektojë hapësirat e mbyllura dhe të vrasë koronavirusin pa dëmtuar shëndetin e njeriut.

Në një angazhim të përbashkët, prodhuesi i dritave Ushio Inc. dhe Universiteti Columbia zhvilluan llambën ‘’UV Care 222’’, pastruesi i parë i hapësirave të mbyllura në botë kundër COVID-19.