Lifestyle

Pse dhe si përhapet koronavirusi përmes ajrit

Pse dhe si përhapet koronavirusi përmes ajrit

Shkencëtarët kanë paralajmëruar prej muajsh se koronavirusi mund të përhapet nga aerosolet – spërklat e vogla të frymëmarrjes që përhapin njerëzit kur flasin ose teshtijnë, të cilat mund të qëndrojnë pezull në ajër për jo pak kohë.

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA e pranoi publikisht këtë rrezik më 18 shtator.