Lifestyle

Dy llojet e problemeve me tiroiden

Dy llojet e problemeve me tiroiden

Tiroidja është një gjëndër e vogël në formën e fluturës që ndodhet poshtë laringut. Ajo është e lidhur ngushtë me trurin dhe komunikimi kryhet nëpërmjet hormoneve. Tiroidja shfrytëzon jodin që marrim nga ushqimet për të çliruar hormonet T4 dhe T3 të cilat shkojnë në gjak.

Sipas të dhënave, këto hormone diktojnë metabolizmin, tretjen, rënien në peshë, plakjen e të tjera. Tiroidja bashkëpunon ngushtë edhe me mëlçinë. Nëse kjo e fundit nuk e ndihmon tiroiden për konvertimin e hormoneve, njeriu do të ndihet i sëmurë dhe i plogësht. Janë dy lloje problemesh: Hipertiroidizmi dhe Hipotiroidizmi.