Lifestyle

Si të kuptoni se mëlçia juaj është e dëmtuar dhe ka nevojë për trajtim

Si të kuptoni se mëlçia juaj është e dëmtuar dhe ka nevojë për trajtim

Mëlçia është një organ tejet i rëndësishëm në trupin e njeriut që pastron gjakun nga helmet. Por ky organ ka shumë role të tjera të rëndësishme si luftimi i infeksioneve të ndryshme dhe madje ndihmon në tretjen e ushqimit. Një nga veçoritë më kryesore të mëlçisë theksohet fakti që është organi i vetëm në trup që rregullon veten në rast dëmtimi. Por dëmtimi i mëlçisë duhet të kapet në kohë. Të gjitha materialet toksike depozitohen në mëlçi, e cila i detoksifikon ato më pas.

Mëlçia quhet ndryshe edhe laboratori i organizmit