Lifestyle

Stresi nxit sëmundje, çfarë i bën organizmit dhe shëndetit

Stresi nxit sëmundje, çfarë i bën organizmit dhe shëndetit

Stresi është një barrë e rëndë për trurin dhe organizmin. Ai shkakton presion të madh në të gjithë organizmin. Nëse bëhet i vazhdueshëm mund të shkaktojë probleme madhore siç është sëmundja e zemrës, tensioni i lartë i gjakut e të tjerë. Stresi njihet si vrasësi i fshehtë sepse njerëzit nuk e marrin stresin seriozisht. Stresi arrin të ndryshojë përbërjen neurokimike të trupit.

Ekspertët thonë se stresi është shkak i të paktën 30% të problemeve me lindshmërinë në botë. Stresi shkakton rënie flokësh, gjë që mund të vazhdojë për deri në 3 muaj. Stresi ndikon fort edhe tek gjaku, duke ngushtuar enët e gjakut dhe trashur atë. Ky në fakt është një reagim i vullnetshëm i trupit që stresin e percepton si një aksident apo lëndim fizik.