Lifestyle

Sprovat që po e shoqërojnë zhvillimin e vaksinës anti-COVID

Sprovat që po e shoqërojnë zhvillimin e vaksinës anti-COVID

Që në fazat më të hershme të pandemisë, vëmendja e të gjithë botës është fokusuar në prodhimin e një vaksine kundër COVID-19. Nëse do ta kemi në dispozicion një të tillë, shpresohet që ajo të ketë sukses në zhdukjen e virusit, duke e eliminuar nevojën për t’u mbështetur vetëm te masat e kontrollit, që kanë një kosto të madhe ekonomike, shkruan “Business Insider”.

Në të kundërtën, bota ndoshta do të duhet të jetojë me COVID-19 si një sëmundje endemike. Koronavirusi nuk ka gjasa të zhduket në mënyrë spontane. Lajmi i mirë është se krijimi i një vaksine të tillë është i mundur, por duhet të kemi durim. Zhvillimi i një ilaçi të ri kërkon shumë kujdes dhe një testim të gjerë, për t’u siguruar që ajo që po prodhohet është e sigurt dhe efektive.