Lifestyle

Mijëra fatalitete mund të parandalohen me aktivitete fizike

 

Çdo vit mijëra vdekje mund të parandalohen me aktivitete fizike dhe rreziku i rikthimeve mund të zvogëlohet me 30%, nënvizojnë ekspertët me rastin e Ditës së Fondacionit AIOM (Shoqata Italiane e Onkologjisë Mjekësore) 2020, kushtuar aktivitetit fizik dhe tumoreve.

”Me ushtrime të rregullta, edhe në shtëpi, probabiliteti për t’u sëmurur zvogëlohet mesatarisht me 7% dhe për disa kancere mund të arrijë mbi 20%. Duhen 30 minuta lëvizje 5 herë në javë”, nënvizojnë ekspertët.