Lifestyle

Mënyrat e trajtimit të ekzemës së lëkurës

Mënyrat e trajtimit të ekzemës së lëkurës
 

Pavarësisht në rast se keni lindur me sëmundjen shoqëruese të lëkurës apo e keni zhvilluar atë më vonë gjatë jetës, ekzema mund të jetë e dhimbshme, e turpshme dhe plogështuese. Për më tepër, Shërbimi Kombëtar Shëndetësor i Britanisë së Madhe ka njoftuar se kohëve të fundit numri i rasteve të personave që vuajnë nga ekzemat është rritur për 40 për qind vetëm gjatë katër vjetëve të fundit.

Ekzema është skuqje e lëkurës dhe të plasaritura të saj, të cilat shpesh shkaktojnë kruarje dhe të çara. Lloji më i zakonshëm i ekzemës është ai atopik, i shkaktuar nga alergjitë, por njerëzit mund të vuajnë nga ekzema e kontaktit që nënkupton ndezjen pas prekjes së alergjenëve, si nikel ose gome, ajo diskoide, e cila ndodh në copa në formë monedhe, ose seborrheic që janë ekzema të kokës. Mjekët sugjerojnë se për të shpëtuar prej tyre, këto vragë nuk duhet të kruhen.