Lifestyle

Idili rural i Francës rrezikohet nga izolimi i koronavirusit

Idili rural i Francës rrezikohet nga izolimi i koronavirusit
 

Bruniquel është një nga fshatrat më të bukura të Francës dhe rreth një orë në veri të Toulouseit. Mos më besoni – por ekziston një shenjë e rrallë e veçantë në hyrje ku shkruhet diçka e tillë. Më pak se 160 fshatra në Francë e kanë fituar të drejtën për ta vendosur këtë shenjë.

Vetëm 700 njerëz jetojnë këtu gjatë tërë vitit dhe derisa pandemia i preku 90,000 vizitorë në vit, të magjepsur nga shtëpitë mesjetare, nga kështjella e tij dhe lumi Aveyron, që e ndan grykën.