Lifestyle

Shpresë për të sëmurët me kancer, zgjidhja do të vijë brenda pak viteve

Shpresë për të sëmurët me kancer, zgjidhja do të vijë brenda pak viteve
 

Një grup shkencëtarësh pretendojnë të kenë zbuluar një “kimioterapi” që mund të targetojë me saktësi qelizat kancerogjene më shumë sesa trajtimet ekzistuese që ndikojnë edhe në zonat përreth atyre qelizave.

Teknika, e cila mbështetet në teknologjinë e redaktimit të ADN-së, është përdorur tashmë në minj dhe mund të përdoret tek njerëzit sa më shpejt brenda dy viteve të ardhshme, thanë shkencëtarët, transmeton Shqip.