Lifestyle

Disa nga ushqimet që mund t’iu mbrojnë nga gripi

 

Larja e shpeshtë e duarve, gjumi i mirë dhe vaksinimi janë disa nga “armët” kryesore për të parandaluar viruse të tilla si gripi. Dieta luan gjithashtu një rol të rëndësishëm, pasi lëndët ushqyese që merrni nga ushqimi aktivizojnë sistemin imunitar në mënyrë që të mund të mbrohet nga pushtuesit patogjenë.

Për parandalim më efektiv të gripit, nga njëra anë duhet të kufizoni konsumin e produkteve të pashëndetshme të përpunuara, siç janë ëmbëlsirat dhe vaktet e gatshme, dhe nga ana tjetër, të përfshini disa ushqime në dietën tuaj, transmeton Sot.