Lifestyle

Imuniteti pas COVID-19 zgjat pesë muaj, por të shëruarit mund të jenë bartës

Imuniteti pas COVID-19 zgjat pesë muaj, por të shëruarit mund të jenë bartës
Foto: Getty Images
 

Studiuesit kishin pranuar pjesë të ndryshme të të dhënave ku thuhej se këta njerëz ishin riinfektuar – përfshirë simptomat e reja më shumë se 90 ditë pas infektimit të tyre të parë, testeve serologjike të reja pozitive dhe testeve të gjakut

Londër, 14 janar (AP) – Shumica e personave që e kanë kaluar sëmundjen COVID-19 janë të mbrojtur nga riinfektimi për të paktën pesë muaj, thuhet në një studim të ri të ndërmarrë nga Shëndeti Publik në Angli.

Infektimet dikur ishte cilësuar se e ulin deri në 83 për qind rrezikun për t’u infektuar sërish me virus, krahasuar me ata që nuk e kanë pasur kurrë COVID-19, kanë zbuluar shkencëtarët. Por ekspertët kanë paralajmëruar se disa persona mund të infektohen përsëri dhe se mund të jenë bartës e t’i infektojnë edhe të tjerët.