Lifestyle

Nga diabeti te kanceri – Mitet për sheqerin

Nga diabeti te kanceri – Mitet për sheqerin
 

Gjatë shekujve, sheqeri kristalor ka pushtuar pothuajse tërë njerëzit në botë. Ai ndër vite ka nxitur edhe diskutime dhe polemika të ashpra me rëndësinë e tij.

Sheqeri i grimcuar është një sheqer i përbërë, ose disakarid, i njohur si saharozë, e cila përbëhet nga glukoza dhe fruktoza. Gjatë tretjes, trupi zbërthen disakaridet në monosakaride.