Lifestyle

Hulumtuesit krijojnë formë të re të mishit të kultivuar

Hulumtuesit krijojnë formë të re të mishit të kultivuar
 

Shkencëtarët e McMaster kanë zhvilluar një formë të re të kultivimit të mishit duke përdorur një metodë premtuese me armë më natyrale dhe një strukturë më të afërt me mishin e kafshëve.

Hulumtuesit Ravi Selvaganapathy dhe Alireza Shahin-Shamsabadi që të dy nga Shkolla e Inxhinierisë Biomjekësore ka zhvilluar mënyrën për të krijuar mish duke grumbulluar fije të holla të muskujve të kultivuar dhe qelizave dhjamore të rritura së bashku në një mjedis laboratorik. Teknika është përshtatur nga një metodë e përdorur për të rritur indet për transplantet njerëzore.