Lifestyle

Zinku i rëndësishëm për rritjen e imunitetit gjatë dimrit

Zinku i rëndësishëm për rritjen e imunitetit gjatë dimrit
 

Dimri është koha kur kërkohet më së shumti forcimi i imunitetit për të shmangur gripat apo ftohjet e zakonshme.

Sipas Departamentit Amerikan të Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore (HHS), zinku është i rëndësishëm në nivel qelizor për gjëra të tilla si shërimi i plagëve, sinteza e proteinave dhe natyrisht funksioni imunitar.