Lifestyle

Gjatë pandemisë COVID-19, gripi është “zhdukur” në SHBA

Foto: AP
 

Ekspertët kanë thënë se masat e vendosura për ta parandaluar koronavirusin – bartja e maskave, distanca fizike dhe mësimi në distancë – kanë qenë faktorë kyç që kanë ndikuar në parandalimin e shpërthimit të dy pandemive, atij të gripit dhe të COVID-19. Një tjetër shpjegim i mundshëm për këtë mund të jetë: Koronavirusi është fuqizuar kundruall gripit dhe viruseve të tjera, të cilat janë të zakonshme gjatë vjeshtës e dimrit

Shkurti zakonisht është pika kulmuese e gripave sezonalë, pasi që spitalet dhe ordinancat janë të stërmbushur me pacientë. Por, kështu nuk ka ngjarë këtë vit.

Gripi faktikisht është zhdukur nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pasi që raportimet mbi rastet kanë rezultuar të jenë shumë më të ulëta sesa në dekadat e fundit.