Lifestyle

Ngrënia e mishit rrit rrezikun për sëmundje të zemrës, diabetit dhe pneumonisë

Ngrënia e mishit rrit rrezikun për sëmundje të zemrës, diabetit dhe pneumonisë
Foto: AP
 

Ngrënia e mishit rrit rrezikun tek dikush që të zhvillojë sëmundje të zemrës, diabet, pneumoni dhe sëmundje të tjera serioze, thotë një studim.

Është e njohur se ngrënia e mishit të kuq rrit rrezikun e diagnostikimit me kancer të zorrëve. Por këto gjetje janë të parat që zbulojnë nëse konsumimi i mishit lidhet me ndonjë nga 25 sëmundjet jo kancerogjene që zakonisht i shtyn njerëzit të shtrihen në spital në Mbretërinë e Bashkuar.