Lifestyle

Rrëshira kuruese e pemës që rritet vetëm ne ishullin grek Chios

Rrëshira kuruese e pemës që rritet vetëm ne ishullin grek Chios
 

I njohur si “fshati piktoresk”, Pyrgi është padyshim një nga vendet më të bukura në botë. I vendosur në ishullin grek Chios, fshati është një nga më të pasurit në Mesdhe dhe kjo jo vetëm falë turizmit, për të cilin shquhet, por edhe tregtimit të një bime të veçantë kuruese.

Për shekuj me radhë, ekonomia lokale është forcuar nga kultivimi i pemëve të quajtura “lentisc”, që prodhojnë një lloj rrëshire aromatike, historia e së cilës paraqitet në një muze në hyrje të fshatit.