Lifestyle

Pse janë të vaksinuarit ndaj gripit më rezistues kundër COVID-19?

 

Personat, të cilët kanë qenë të vaksinuar kundër gripit, preken më rrallë nga COVID-19 dhe priren që të sëmuren më lehtë. A është kjo për shkak se personat e vaksinuar janë më të kujdesshëm apo ekzistojnë shpjegime mjekësore për një gjë të tillë?

A ofron vaksinimi kundër gripit ndonjë mbrojtje ndaj COVID-19? Nëse po, pse?

Këto janë pyetje që profesionistët shëndetësorë janë duke i shtruar, pasi që një ekip mjekësh, i prirë nga Anna Conlon prej Universitetit të Michiganit, ka ardhur deri në disa konstatime interesante me rastin e një studimi të fundit, të publikuar në revistën “American Journal of Infection Control”.