Lifestyle

3 arsyet pse duhet të hani më shumë spinaq

 

Spinaqi është një ushqim i domosdoshëm për ta konsumuar çdo ditë, dhe konsiderohet një burim i fuqishëm i vlerave ushqyese që janë jetike për organizmin, të tilla si vitaminat A, C & K, kalium, kalcium, magnez, folate dhe hekur.

Kjo perime po ashtu përmban sasi të vogla të fibrave dietale që janë shumë të mira për shëndetin e zorrëve, dhe substanca natyrore bioaktive të quajtura karotenoide të cilat gjenden edhe në karota.