Lifestyle

Një e treta e të shëruarve nga COVID-19 pësojnë çrregullime neurologjike e mendore

Foto: AP
 

Studiuesit, të cilët kanë kryer këtë analizë, kanë bërë të ditur se nuk dihet qartë se si virusi është i ndërlidhur me gjendjet psikiatrike që përfshin ankthin dhe depresionin, por kanë shtuar se rastet e tilla ishin diagnozat më të zakonshme në mesin e 14 çrregullimeve që i kanë analizuar

Një në çdo tre persona të shëruar nga sëmundja COVID-19, të përfshirë në një studim me më shumë se 230.000 pacientë amerikanë, janë diagnostikuar me çrregullime psikiatrike apo mendore përbrenda një periudhe kohore prej gjashtë muajsh, në atë që sugjeron se pandemia mund të shpjerë drejt një vale problemesh mendore dhe neurologjike, kanë bërë të ditur shkencëtarët të mërkurën.

Studiuesit, të cilët kanë kryer këtë analizë, kanë bërë të ditur se nuk dihet qartë se si virusi është i ndërlidhur me gjendjet psikiatrike që përfshin ankthin dhe depresionin, por kanë shtuar se rastet e tilla ishin diagnozat më të zakonshme në mesin e 14 çrregullimeve që i kanë analizuar, ka raportuar agjencia e lajmeve Reuters.