Lifestyle

A ndihmon konsumimi i vezëve në humbje të peshës?

 

Vezëve u është dhënë një vlerësim serioz nga komuniteti shëndetësor. Ato janë parë si ushqim i mirë për humbje peshe falë përmbajtjes së proteinave, dhe më vonë u vlerësuar si jo të shëndetshme për shkak të kolesterinës. Prandaj është e kuptueshme të mos jeni plotësisht të sigurt si qëndrojnë punët kur vjen puna tek fakti nëse vezët janë ushqim i mirë dhe i duhur për humbje të peshës.

Epo në fakt, vezët kanë filluar sërish të konsiderohen një ushqim i mirë për ju, sidomos për fuqinë e tyre të mundshme të menaxhimit të peshës. Derisa ngrënia e vezëve nuk bënë që si me magji të filloni të humbni peshë, përfshirja e tyre në një dietë të shëndetshme të ushqimit mund të ndihmojë në arritjen e këtyre qëllimeve me kohën.