Lifestyle

Disa përfitime shëndetësore të mollës së sheqerit

Disa përfitime shëndetësore të mollës së sheqerit
 

Molla e sheqerit ose ndryshe Annona cherimola, është një frut i gjelbër, në formë të rrumbullakët, me lëkurë me luspa dhe me një shije të ëmbël. Mendohet se origjinën e ka në malet Ande të Amerikës së Jugut dhe rritet në zona tropikale me lartësi të mëdha.

Molla e sheqerit ka një shije të ëmbël të ngjashme me frutat e tjera tropikale, të tilla si bananet dhe ananasi. Shpesh ajo konsumohet me lugë dhe shërbehet e ftohtë në formën e kremit. E pasur me fibra, vitamina dhe minerale, ky frut unik mund të rrisë imunitetin, të luftojë inflamacionin dhe të përmirësojë shëndetin e syve dhe të zemrës.