Lifestyle

Zgjidhja më e mirë për klimën

Zgjidhja më e mirë për klimën
 

Ángeli është pjesë e një rrjeti njerëzish që po punojnë për të mos lejuar këto gaze që t’i shkaktojnë dëm planetit. Ekipet nga kompania “Tradewater” po punojnë në tërë botën, duke negociuar me qeveritë, kompanitë private dhe njerëzit për të gjetur mënyra për t’i gjetur, siguruar dhe shkatërruar gazet në mënyrë të sigurt

Në tërë botën, grupe njerëzish po mundohen t’i gjejnë dhe t’i shkatërrojnë burimet e fshehta të gazeve serrë – duke mos i lejuar që ta shkatërrojnë planetin. Disa prej gazeve, që përdoren në frigoriferë, kanë potencial të ngrohjes globale shumë më shumë se dyoksidi i karbonit.

Në periferi të qytetit të Guatemalas, Ángel Toledo ka një kompani të hedhjes së mbeturinave që merret me metal, plastikë dhe qelq. Gjatë tre vjetëve të fundit janë marrë edhe me gazet e frigoriferëve – që kontribuojnë në ndryshimin klimatik. Ai i heq gazet me sifon nga pajisjet shtëpiake, si frigoriferët në makinat e rikuperimit të frigoriferëve. Më pas transferohen në një rezervuar për t’u shkatërruar kur të jetë mbushur plot.