Lifestyle

Nuk ekziston lidhje midis adoleshentëve, teknologjisë dhe shëndetit mendor

 

Instituti për Internet pranë Universitetit të Oxfordit ka krahasuar shikimin e televizorit, të përmbajtjeve të mediave sociale dhe pajisjeve të tjera teknologjike me ndjenjat e depresionit, tendencave për vetëvrasje dhe problemet me sjelljen. Kësisoj është zbuluar se ekziston një ndërlidhje fare e vogël mes depresionit dhe përdorimit të mediave sociale dhe shikimit të televizorit, nga viti 1991 deri më 2019. Mirëpo kishte vetëm një lidhje të vogël mes problemeve emocionale dhe përdorimit të mediave sociale

Mbetet një “ndërlidhje fare e vogël” midis përdorimit të teknologjisë dhe problemeve me shëndetin mendor, ka sugjeruar të mërkurën një studim me më shumë se 430 mijë të rinj të moshave 10 deri 15-vjeçare.

Instituti për Internet pranë Universitetit të Oxfordit ka krahasuar shikimin e televizorit, të përmbajtjeve të mediave sociale dhe pajisjeve të tjera teknologjike me ndjenjat e depresionit, tendencave për vetëvrasje dhe problemet me sjelljen.