Lifestyle

Anija kozmike e NASA-s niset në Tokë me mostra të asteroidit

 

Udhëtimi për në shtëpi për gërmuesin robotik “Osiris-Rex” do të zgjasë dy vjet. “Osiris-Rex” kishte mbërritur në asteroidin “Bennu” më 2018 dhe kishte kaluar 2 vjet aty, duke fluturuar afër dhe përreth tij, para se të mblidhte copëza nga sipërfaqja e tij gjatë vjeshtës së shkuar

Duke bartur copëza të një asteroidi, një anije kozmike e NASA-s i ka ndezur motorët dhe ka nisur udhëtimin e saj të gjatë drejt kthimit në Tokë, duke lënë prapa gurin e vjetër hapësinor.

Udhëtimi për në shtëpi për gërmuesin robotik “Osiris-Rex” do të zgjasë dy vjet.