Lifestyle

Aspirina është e sigurt dhe efektive

Foto: AP
 

Një studim i pazakontë me mijëra pacientë me sëmundje të zemrës kanë gjurmuar shëndetin e tyre derisa kanë marrë aspirinë në dozë të vogël, normale apo më të fortë. Rezultatet kanë treguar se këto doza janë njëjtë të sigurta dhe efektive për të parandaluar problemet me zemër apo atakun.

Rezultatet tregojnë megjithatë se ka arsye më tepër që të merret doza prej 325 miligramësh që doktorët thonë se do të kishte efekt më të mirë se ajo 81 miligramësh.