Lifestyle

Bota po i afrohet vaksinës antikancer

 

Kompania farmaceutike “BioNTech” zyrtarisht ka nisur të injektojë disa njerëz me një vaksinë eksperimentuese kundër kancerit, në fazën e dytë të testimeve klinike.

Të dhënat nga testimet paraklinike dhe ato të parat në fazën klinike kanë treguar se vaksina është mjaftueshëm e sigurt për të avancuar në hulumtime të mëtejme, sipas “Clinical Trials Arena”. Andaj tani, “BioNTech” planifikon të masë se sa është e mirë vaksina, në kombinim me medikamentin “Libtayo” që funksionon si terapi për disa lloje të kancereve të lëkurës – dhe është marrëveshje e madhe që ka nxitur shpresën se mund të përdoret për trajtimin e pacientëve që në të kaluarën kanë qenë në fazë terminale.