Lifestyle

Një filxhan me manaferra në ditë për ndryshime të shumta në shëndet

manafera
 

Fibrat adekuatë dietalë mund të kenë një efekt pozitiv për rregullimin e nivelit të kolesterolit në gjak. Më saktësisht, konsumimi i 25 gramë manaferrave të pasura me fibra në ditë për gratë dhe 38 për burra mund të zvogëlojë ndjeshëm nivelin e kolesterolit.

Manaferrat janë jashtëzakonisht ushqyes; janë të pasur me vitamina, minerale dhe fibra. Kanë pak kalori, karbohidrate dhe yndyra, gjë kjo që i bën ato një prej frutave më të mira për një dietë të ekuilibruar. Ato përmbajnë vetëm 43 kalori për 100 gramë sasi. Janë të pasura me lëndë ushqyese andaj dhe janë burim i shkëlqyer i disa prej elementëve kryesorë ushqyes.