Lifestyle

Mësimet online efikase po aq sa pushimet verore

 

Mësimi nga distanca gjatë valës së parë të izolimeve shkaku i pandemisë nuk ka pasur ndonjë efekt domethënës, ka treguar të premten një hulumtim i ri. Për nxënësit, mësimi online ka qenë përafërsisht e njëjta gjë sikurse pushimet verore

Kur në fillimin e pandemisë së koronavirusit, në pranverën e 2020-s shumica e shkollave u mbyllen dhe nxënësit u detyruan të qëndronin brenda shtëpive, askujt as që i ka shkuar mendja se kjo nuk do të jetë një pauzë vetëm dyjavore.

Por shumë shpejt u mësua se nxënësit nuk do të mund t’i vijojnë mësimet në shkolla për kohë më të gjatë. Kësisoj, pasoi mësimi në formën virtuale, nga distanca.