Lifestyle

Mjekët druajnë për shtimin e rasteve me grip dhe koronavirus

 

Gjatë izolimeve dimrin e kaluar, popullsia britanike nuk u është ekspozuar shumë viruseve që zakonisht qarkullojnë. Por, tani do të rikthehen pas lirimit të masave dhe hapjes së vendit

Rritja e rasteve me grip dhe viruse të tjera respiratore mund ta shtojë presionin në shëndetin e njerëzve dhe NHS-në këtë vit, paralajmëron një raport nga mjekët kryesorë.

Ata kanë thënë se testimi për grip, COVID-19 apo ndonjë virus të zakonshëm te fëmijët dhe të rriturit – të quajtur RSV – mund t’u ndihmojë mjekëve që të reagojnë më shpejt.