Lifestyle

5 ushqimet që hahen të papërpunuara për përfitime maksimale shëndetësore

 

Adhuruesit e dietave me ushqime të papërpunuara besojnë me vendosmëri se ushqimet janë më të shëndetshme kur lihen të papërpunuara, sepse gatimi i tyre shkatërron lëndët ushqyese dhe enzimat e çmuara që gjenden brenda tyre. Madje disa prej tyre besojnë se ushqimet e ziera, pjekura apo fërguara, në fakt janë toksike.

Sidoqoftë, kjo nuk është e vërtetë pasi një pjesë e madhe e ushqimeve bëhen më të mira dhe të shëndetshme kur përgatiten në formën e duhur.