Lifestyle

Vitamina D ju ndihmon të humbisni peshë

 

Rrezet e diellit kanë efekt pozitiv në humbjen e kilogramëve të tepërt.

Kjo vjen si rrjedhojë e vitaminës D. Një studim ka treguar se sa më të larta t’i keni nivelet e kësaj vitamine, aq më pak tendencë keni për të fituar peshë. Ky përfundim erdhi, pasi u “monitoruan” 4.659 gra për rreth 4 vjet dhe ato që iu ekspozuan diellit kishin shumë më pak telashe me peshën.
Në rast se nuk keni kohën dhe mundësinë për të përfituar nga rrezet e diellit, ju mund të filloni të përdorni suplemente.
Përndryshe mjafton të uleni jashtë për 10-15 minuta çdo mëngjes, mund të jetë shumë efektive! /neps