Lifestyle

Ushqimet dhe pijet më efikase ndaj dehidratimit

 

Dehidratimi është gjendja që ndodh kur trupi i njeriut humb sasi më të mëdha të lëngjeve sesa konsumon dhe etja është shenja e parë paralajmëruese që tregon se një person ka filluar të dehidratohet.

Kjo gjendje ndodh për shkaqe të shumta, nisur nga nxehtësia, ilaçet apo edhe telashet me tretjen. Si pasojë, personat e prekur mund të ndihen të etur, të lodhur, të kenë vështirësi në përqendrim apo edhe t’i humbin ndjenjat.