Lifestyle

Simptomat e COVID-it të gjatë, të rralla mes fëmijëve

 

Shkencëtarët nga Kolegji Mbretëror i Londrës kanë thënë se një grup i vogël i tyre mund të ballafaqohen me sëmundje më të gjatë, derisa kanë “siguruar” se ky numër është relativisht i ulët

Fëmijët që infektohen me koronavirus rrallëherë përjetojnë simptoma afatgjata, teksa shumica e tyre shërohen brenda më pak se një jave, ka treguar një studimi i ri. Shkencëtarët nga Kolegji Mbretëror i Londrës kanë thënë se një grup i vogël i tyre mund të ballafaqohen me sëmundje më të gjatë, derisa kanë “siguruar” se ky numër është relativisht i ulët, ka raportuar agjencia britanike e lajmeve BBC.

Dhimbjet e kokës dhe lodhja janë simptomat më të zakonshme të evidentuara mes fëmijëve.