Lifestyle

Inteligjenca artificiale mund ta diagnostikojë demencën për një ditë

 

Përveç kësaj, inteligjenca artificiale mund të jetë gjithashtu në gjendje që të parashikojë nëse gjendja do të mbetet stabile për shumë vjet apo do të përkeqësohet gradualisht ose do të ketë nevojë për trajtim të menjëhershëm

Shkencëtarët po e testojnë një sistem të inteligjencës artificiale, që mendohet se është i aftë që ta diagnostikojë demencën pas një skanimi të vetëm të trurit.

Mund të jetë gjithashtu në gjendje që të parashikojë nëse gjendja do të mbetet stabile për shumë vjet apo do të përkeqësohet gradualisht ose do të ketë nevojë për trajtim të menjëhershëm. Aktualisht, mund të duhen disa skanime dhe teste për të diagnostikuar demencën. Studiuesit e përfshirë në këtë testim kanë thënë për agjencinë britanike BBC se diagnozat e hershme me sistemin e tyre mund t’i përmirësojnë shumë rezultatet e pacientëve.