Lifestyle

Njerëzit që hanë pak djathë, kos ose çokollatë çdo ditë janë më pak të rrezikuar ndaj sëmundjeve të zemrës

 

Hulumtimet sugjerojnë se një dietë kryesisht me bazë bimore mund të përmirësojë shëndetin tuaj të zemrës. Sidoqoftë, nuk keni nevojë të bëheni plotësisht vegan pasi dëshmitë sugjerojnë që ushqimet si djathi, çokollata dhe kosi, gjithashtu kanë përfitime të mira shëndetësore.

Ushqimi i qumështit me yndyrë të moderuar mund të ndihmojë në mbrojtjen e zemrës, kështu bëhet e ditur sipas një studimi të botuar më 6 korrik në “Cardiovascular Research”.