Lifestyle

Ankthi i vjeshtës, sezoni kur rrezikohemi nga depresioni - ekspertët tregojnë arsyet

Foto: Associated Press/AP
 

Nëse periudha e pishinës, rrezeve të diellit dhe ditëve të gjata janë në përfundim, dhe stina e vjeshtës po hyn, një pjesë e njerëzve e ndjejnë veten të shqetësuar.

"Stina e vjeshtës është periudha kur njerëzit vuajnë nga ankthi dhe disponimi i ulët. Kjo njihet si ankthi i vjeshtës", ka deklaruar Clare Morrison, këshilltare mjekësore për Healthline, e cila njihet për trajtimin e temave psikologjike.