Lifestyle

Inteligjenca Artificiale krijon kombinimin efikas të ilaçeve ndaj kancerit të trurit te fëmijët

 

“Përdorimi i Inteligjencës Artificiale premton që të ketë ndikim transformues në zbulimin e ilaçeve”, ka thënë profesori Kristian Helin, shef ekzekutiv i “The Institute of Cancer Researcg” (ICR) në Londër, ku një ekip shkencëtarësh, mjekësh dhe analistësh të të dhënave janë përfshirë në zbulim

Shkencëtarët e kanë përdorur me sukses Inteligjencën Artificiale në krijimin e një regjimi të ri ilaçesh për fëmijët që vuajnë nga një formë vdekjeprurëse e kancerit në tru, shkalla e mbijetesës e së cilës nuk është përmirësuar për më shumë se gjysmë shekulli.

E arritura e madhe, e shpalosur në revistën shkencore “Cancer Discovery”, pritet përfshihet në epokën e re “ngacmuese”, në të cilën Inteligjenca Artificiale mund të shfrytëzohet për shpikjen dhe zhvillimin e trajtimeve të reja për të gjitha format e kancerit, kanë thënë ekspertët, duke folur për të përditshmen britanike “Guardian”.