Lifestyle

Markat e famshme ndalojnë përdorimin e gëzofit të kafshëve në veshjet e tyre

Foto: AP
 

Konglomerati luksoz i modës Kering, nën ombrellën e të cilit hyjnë markat e famshme si, Guci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen dhe Balenciaga kanë ndaluar përdorimin e gëzofit të kafshëve, për të gjitha veshjet e tyre, duke filluar nga vjeshta e vitit 2022.

“Ka ardhur koha. Bota ka ndryshuar bashkë me klientët tanë, dhe luksi në mënyrë natyrale ka nevojë t’i adaptohet kësaj”, ka thënë themeluesi dhe kryetari e Kering, François Henri-Pinault, përmes një deklarate të premten.