Lifestyle

“Pandemia ka zhbërë vitet e tëra të përparimit në jetëgjatësi”

 

Të dhënat nga 29 vende – kryesisht në Evropë, por edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Kili – që janë analizuar nga shkencëtarët kanë shpërfaqur tkurrjen e jetëgjatësisë vitin e shkuar, madje deri në shkallën e zhbërjes së të gjitha të arriturave të viteve të mëhershme, ka raportuar e përditshmja britanike “Guardian”

Pandemia e COVID-19 ka shkaktuar rënien më të madhe të jetëgjatësisë në Evropën Perëndimore, që nga Lufta e Dytë Botërore, ka treguar të hënën një studim i ri.

Të dhënat nga 29 vende – kryesisht në Evropë, por edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Kili – që janë analizuar nga shkencëtarët kanë shpërfaqur tkurrjen e jetëgjatësisë vitin e shkuar, madje deri në shkallën e zhbërjes së të gjitha të arriturave të viteve të mëhershme, ka raportuar e përditshmja britanike “Guardian”.