Lifestyle

Efekti kryesor i ngrënies së fiqve, sipas dietologëve

 

Pavarësisht nëse i hani të freskëta ose të thata, në formë reçeli ose të prera në sallatë, fiqtë janë një mënyrë e shijshme për t’ua kënaqur dëshirën për ëmbëlsira, pa e ngarkuar organizmin me sheqer të rafinuar.

Sidoqoftë, këto fruta nuk janë të mira vetëm për t’u shijuar. Sipas ekspertëve, ato kanë një përfitim tjetër të madh për shëndetin e njeriut dhe konsiderohen një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse doni ta përmirësoni shëndetin e kockave.