Lifestyle

Merck: Pilula eksperimentale zvogëlon efektet më të këqija të COVID-19

 

Kompani farmaceutike, Merck, ka thënë të premten se pilula e saj eksperimentale COVID-19 uli përgjysmimin e shtrimeve në spital dhe vdekjeve te njerëzit e infektuar me koronavirus dhe se së shpejti do të kërkonte nga zyrtarët shëndetësorë në SHBA dhe në mbarë botën që të autorizonin përdorimin e tij.

Nëse pranohet, ilaçi i Merckut do të ishte pilula e parë që autorizohet për të trajtuar COVID-19, një përparim potencialisht i madh në përpjekjet për të luftuar pandeminë. Të gjitha terapitë COVID-19 të autorizuara tani në SHBA kërkojnë një IV ose injeksion.