Lifestyle

UNICEF: Një në çdo pesë të rinj “shpesh ndihen në depresion”

 

Organizata për fëmijë “Unicef” ​dhe “Gallup” kanë zhvilluar intervista në 21 shtete gjatë gjashtë muajve të parë të vitit. Bazuar në të dhënat e dala prej tyre, pothuajse të gjithë fëmijët në mbarë globin janë prekur nga izolimi, mbyllja e shkollave dhe prishja e rutinës ditore shkaku i pandemisë së COVID-19

Pothuajse një në pesë, 15 deri në 24-vjeçarë, në të gjithë botën thonë se shpesh ndihen në depresion, ka treguar të martën një raport i ri i Kombeve të Bashkuara, i cili ka zbardhur ndikimin e COVID-19 në shëndetin mendor të fëmijëve dhe të adoleshentëve.

Organizata për fëmijë “Unicef” ​dhe “Gallup” kanë zhvilluar intervista në 21 shtete gjatë gjashtë muajve të parë të vitit. Bazuar në të dhënat e dala prej tyre, pothuajse të gjithë fëmijët në mbarë globin janë prekur nga izolimi, mbyllja e shkollave dhe prishja e rutinës ditore shkaku i pandemisë së COVID-19, ka raportuar e përditshmja britanike “Guardian”.